Over

Wie zijn wij
LF-Fietsclub profileert zich tussen snelle tourclubs en de “alleen bij mooi weer fietser”. Wij richten ons op de energieke fietser die méér wil dan een rondje om de kerk. Voorop staat: “fietsen en genieten”.

LF-Fietsclub telt momenteel ongeveer 40 enthousiaste leden, vrouwen en mannen. De meeste deelnemers rijden op een e-bike, anderen op een hybride fiets met derailleurversnelling. 

Wat doen wij
Wij rijden graag lange en vooral ook mooie dagtochten, van pakweg 50 tot 80 kilometer. Dit vooral in de grensoverschrijdende regio’s Brabant en Limburg. Daarbij houden we een aan de groep aangepast tempo aan, met meestal een gemiddelde van 16 tot 18 km/u. Incidenteel willen we ook meerdaagse ritten organiseren, evenals dagtochten met afstanden van 80 tot 100 km.

Wanneer gaan wij
Wij fietsen elke woensdag. Wij starten rond 10:00 uur en laten ons niet weerhouden door welke weersituatie dan ook. Het vertrekpunt is vaak in Waalre, waar LF-Fietsclub zijn bakermat heeft, maar we wisselen dit af met startlocaties tot op ca  30 km van Waalre.

Hoe plannen wij  
Het maandprogramma stellen we in een vroeg stadium samen. Daarnaast communiceren we ca 3 dagen vóór de komende tocht via een eigen account op website tool WieDoetMee: hier geven wij de fietsroutegegevens aan, de startlocatie (soms met een aanrijdroute), de inschrijving, en de mogelijkheid tot aanvullend commentaar.
Op de fietsdag kunnen we ingeval zich meer dan 10 deelnemers hebben gemeld, besluiten om de groep te splitsen. Het is namelijk veiliger om in kleinere formaties te rijden.
Daarnaast bieden we bij elke tocht de mogelijkheid tot inkorting van de route, zodat desgewenst een deelgroep kan kiezen voor minder kilometers.
Als de startplaats wat verder weg ligt, rijden we daar zoveel mogelijk georganiseerd naartoe middels carpooling. Onderweg tijdens de rit pauzeren we afwisselend voor een koffie- en/of lunchbreak in een horecagelegenheid of op een picknicklocatie. We streven er naar om tussen 15u en 16u weer terug te zijn op het startpunt.

Wat bieden wij nog meer
LF-Fietsclub heeft een sociaal karakter. We praten tijdens de tocht elkaar bij over allerlei onderwerpen, wij houden rekening met elkaar en bezoeken onderweg soms culturele of andere markante bezienswaardigheden.
Wij kijken ook naar de veiligheidsaspecten van de groep. Daarom hebben we enkele regels opgesteld zoals ten aanzien van een duidelijke communicatie bij obstakels tijdens de tocht, het onderling afstand houden en het dragen van fel gekleurde hesjes of bovenkleding.

Het dragen van een helm wordt geadviseerd (sterk aanbevolen).

De deelname aan LF-Fietsclub kost op dit moment 10 euro/jaar, de eerste paar weken als aspirant zijn echter gratis.